Diari del tecnicampus de Nadal

Benvinguts al primer Tecni-campus de Nadal del CB Castellbisbal!!!!

En primer lloc us volem donar les gràcies per la bona acollida que ha tingut aquesta nova activitat del Club: 46 nens i nenes de pre-mini a cadet!

Per això obrim aquest racó on anar recollint les noticies, activitats, fotos, etc. que van sorgint cada dia del nostre campus.

2on Torn

Benvinguts al segon torn, del 2 al 5 de gener tenim 30 nens i nenes distribuïts en 6 grups. N’hi han 6 que han demanat repetir un cop acabat el primer torn!

La setmana anterior més de la meitat dels participants eren pre-minis, ara tenim quatre grups similars de pre-mini, mini, infantil i cadet i en total son 10 nens més.

Cada grup esta dirigit per 1 entrenador de promoció del Club. Busquem grups reduïts per donar una atenció més individualitzada als jugadors i poder treballar millor l’aspecte tècnic, objectiu d’aquesta activitat.

 

Dilluns 2 de Gener

En primer lloc us volem explicar com estructurem un dia tipus del campus:

  1. Acollida de 8.45 a 9.15.
  2. 15 – .40 Escalfament amb tots el participants junts.
  3. Les activitats diàries de tecnificació estan repartides en tres blocs: A, B, C.
  • A: Tècnica Individual ofensiva: joc de peus, joc sense pilota, canvis de mà, ritme i direcció i finalitzacions (tir, entrades)
  • B: Tècnica Individual defensiva: posició, desplaçament, defensa a línia passada i rebot defensiu.
  • C: Tàctica individual: 1×1, lectures ofensives i defensives i 2×2 lectures ofensives i defensives.
  1. Breakfast & English: Entre els blocs b i c parem a esmorzar 30 minuts. Ho fem per grups, primer pre-minis i després minis, infantils i cadets. Hem habilitat un espai a l’entrada del pavelló amb taules i bancs on seiem plegats i realment es el lloc on fa menys fred (J).

Els primers deu minuts esmorzen tranquils i la resta del temps repassem el vocabulari bàsic de bàsquet en anglès i mirem d’explicar l’experiència de jugadors o entrenadors del Club que han estudiat o treballat a l’estranger, sempre relacionat amb el bàsquet, i ho venen a compartir combinant anglès i català o castellà per que tots els nens puguin entendre i participar. Al final fem una ronda de preguntes i tornem a la feina.

  1. Competicions: cada dia es fan competicions en l’última franja del matí: two ball, tirs lliures, 1c1, triples, etc. Anem fent classificacions i en acabar la setmana totes les finals.
  2. Dutxa i cap a casa. Us recordem que la dutxa es una part important d’aquesta activitat i també dels entrenaments i partits habituals.

Visites d’avui: Roger Guardia Sènior A Masculí, Lidia Sènior A Femení, Lluis jugador del Cadet Preferent de Corbera i Edu Villagrasa.

Els jugadors dels Sèniors i en Lluís han col·laborat amb tots els grups. Els entrenadors del campus tenen organitzats uns exercicis diaris i ells/elles els hi fan d’ajudats i aporten la seva experiència interactuant amb els nens i nenes. Els jugadors ho troben engrescador i els planteja un plus de dificultat a l’hora de copiar els exercicis que executen els visitants.

L’Edu fa d’observador dels paràmetres establerts a l’organitzar el campus. Ha donat un marc general amb el que treballar i el grup d’entrenadors de cada torn se l’ha de fer seu tenint en compte tots els imputs: edats, nombre de nens, habilitats, etc. Tot i que tenen contacte diari per altres vies, un cop per setmana ha vingut per posar-se a disposició dels entrenadors per qualsevol dubte que sorgeixi al posar en pràctica els continguts amb cada un dels grups. Es un Tecnicampus també per a ells com a entrenadors!

Aquest primer dia a l’hora d’esmorzar en Roger Guardia del Sènior A Masculí s’ha presentat i hem practicat anglès amb ell. Els nens han estat força participatius i curiosos amb la seva experiència a Estats Units on va estudiar a la universitat i també va jugar a bàsquet. Els ha agradat que ho expliqués amb paraules entenedores i respongués als seus dubtes. Alguns han comentat que voldrien tenir l’oportunitat de fer el mateix quan siguin més grans (preneu nota….)

Roger Guardia is 31 years old and he is from Terrassa. He has a girlfriend called Laia, also a basketball player. A few years ago, he went to Los Angeles to study English and play basketball. He lived there for four years. While he was there he played in two different universities. He travelled a lot around the country. He lived in a student’s residence in the university and he did not share room.  He did not find too many Spanish student there. Basketball there is different from the basketball that we know. They play 1c1 almost always.

When he arrived, he spoke very little English and at the beginning it was a little bit difficult to follow the classes. The English that the Americans speak is quicker and different from the English that we know.

Anecdote: The first day he was at the university in a class and all students introduced themselves one after the other. When it was his turn to speak, he had prepared the answer and he had not heard the teacher change the original question. So, everybody laughed at him for not listening.

He also said that he had been at a game of Los Angeles Lakers against Orlando Magic in the times of Dwain Howard and he liked it a lot.

Entrenadors: Vica Guirao, Marc Bazán, Meritxell Valls, Nil Tolón, Marta Pastallé, Kraken

Coordinador esportiu: Eduard Villagrasa

Coordinació i logística general: Jordi Ballús, Alex López, Mari Parra

 

 

Galeria de fotos

[g-collection cid=”189″ filter=”0″ random=”0″]

1er Torn

En aquest primer torn, del 27 al 30 de desembre tenim 20 nens i nenes distribuïts en 4 grups.

Cada grup esta dirigit per 2 entrenadors de promoció del Club per donar una atenció més individualitzada als jugadors.

Dimarts 27 de Desembre

Primerament s’ha fet un escalfament amb tots el participants, des de les categories inferiors fins a les més grans, on tots participaven.

Les activitats diàries de tecnificació estan repartides en tres blocs: A, B, C.

A: Tècnica Individual ofensiva: joc de peus, joc sense pilota, canvis de mà, ritme i direcció i finalitzacions (tir, entrades)

B: Tècnica Individual defensiva: posició, desplaçament, defensa a línia passada i rebot defensiu.

C: Tàctica individual: 1×1, lectures ofensives i defensives i 2×2 lectures ofensives i defensives.

Després hem fet una competició de 1c1 on han participat per grups.

Avui hem rebut la visita de dos jugadors del sènior A masculí: els germans Mañes, en Marc i l’Eric. Han col·laborat en tots el grups, donant un cop de mà als entrenadors i participant en els exercicis que es practicaven…

Durant l’esmorzar, hem tingut la visita sorpresa de la Joanna Kamphuis, on tots els jugadors han practicat una mica d’anglès. La Joanna és una noia holandesa que està aquí de vacances, que ens ha donat un cop de mà repassant les paraules angleses relacionades amb el Basket, el cos, l’esmorzar, el material esportiu que portem al campus, etc…

Entrenadors: Meritxell Valls, Raquel Serrano, Marta Pastallé, Nil Tolón, Miquel Herreros, Alejandro Palomo, Edu Izaguirre i Àlex Sebastián.

Coordinador esportiu: Eduard Villagrasa

Coordinació i logística general: Alex López, Mari Parra, Mónica Canseco

Dimecres 28 de Desembre

Aquest dimecres el nostre magnífic grup d’entrenadors ha tingut molts col·laboradors: en Roger Guàrdia jugador del sènior A, en Raül Martínez l’entrenador d’aquest mateix equip, en Gerard Carrión entrenador de mini del Bàsquet Manresa i també en Lluís Alcañiz entrenador de l’equip júnior groc del Club i exjugador del Barça de Bàsquet. Actualment encara milita en el seu equip de veterans!!

El coordinador dels equips de promoció, Eduard Villagrasa, que és també el responsable dels continguts del 1er Técnicampus del CBC, també ens va acompanyar durant tot el matí supervisant les activitats però sobretot va estar a disposició de l’equip tècnic per qualsevol dubte en l’aplicació del planning previst i per recollir i posar en comú noves propostes pels següents dies.

Les parelles d’entrenadors es mantenen però canvien de grup de jugadors per dinamitzar-los millor.

Hem continuat les activitats diàries segons els blocs i horaris que ja us vam explicar ahir i hem ampliat alguns continguts basant-nos en les habilitats i mancances específiques de cada jugador/grup.

Durant l’esmorzar, hem continuat amb la pràctica de l’anglès, repassant el vocabulari d’ahir i afegint alguns continguts (verbs relacionats amb la pràctica del bàsquet, material per dutxar-se, etc.) . Podeu preguntar als vostres fills com es diuen les xancletes per anar a dutxar-se! Entre d’altres paraules divertides i interessants que han sorgit avui.

Al finalitzar hem fet una petita secció d’estiraments on ha participat tothom, jugadors i entrenadors!!

Entrenadors: Meritxell Valls, Raquel Serrano, Marta Pastallé, Nil Tolón, Miquel Herreros, Alejandro Palomo, Edu Izaguirre i Àlex Sebastián.

Coordinador esportiu: Eduard Villagrasa

Coordinació i logística general: Àlex López, Mari Parra, Mònica Canseco.

Dijous 29 de Desembre

Ja hem passat la meitat del campus i tot va sobre rodes. Els entrenadors a “tope”, els jugadors treballant molt… llàstima del fred L. Sort que no parem!!

Avui hem tingut la visita d’en Adrià Camprubí i d’en Marc Magdaleno, jugadors del Sènior A Masculí. I cal dir que han treballat de valent! Gairebé no han parat ni a fer cafè. Han arribat molt d’hora i s’han posat a la feina amb moltes ganes. En aquesta ocasió, després de valorar el millor amb els entrenadors, han estat treballant un amb cada grup i han anat rotant per cada un dels grups. En dies anteriors anaven per parelles igual que els entrenadors del campus. Ens han acompanyat en totes les parts de la jornada: escalfament, blocs tècnics, esmorzar amb anglès i competicions.

Les visites que anem tenint son un perfecte complement a les activitats pròpies del Tecnicampus: per una banda els jugadors dels equips sèniors aporten la seva experiència esportiva i col·laboren als exercicis amb cada grup passant, animant, donant instruccions i exemples allà on cal des de la vesant de jugador. També fan “mirall” que vol dir que proposen una acció i el jugador l’ha de repetir exactament igual. I no ens enganyem, tan a jugadors com a entrenadors, com a la coordinació, ens agrada estar a prop de les nostres estrelles particulars… J Per altra els entrenadors de competició del Club o externs que venen a veure’ns aporten la seva experiència als entrenadors de promoció, observen el que fan i els proposen millores o variables que sorgeixen dels recursos d’anys de pràctica. Som molt conscients que el bon entrenador es aquell que es forma contínuament amb tots els recursos a l’abast i aquest n’és un d’especialment bó perquè uneix teòrica amb pràctica.

Avui també ha estat un dia molt especial perquè ha tocat la panera del Club que sortejàvem amb la loteria de Nadal i l’hem lliurada als guanyadors. El jugador del Sènior A Masculí Albert Vidal, recentment incorporat al Club, va vendre tot el talonari que contenia la participació número 03815 que coincidia amb les quatre últimes xifres del número de l’O.N.C.E. del 22 de desembre 43815. Els afortunats han estat els seus tiets, la Susanna i el Pedro de Terrassa. Els jugadors i entrenadors els hi hem lliurat la panera i ens hem fet una foto amb ells.

Bé ens posem ja a pensar en demà, últim dia del primer torn del 1r Tecnicampus de Nadal del CBC,

Entrenadors: Meritxell Valls, Raquel Serrano, Marta Pastallé, Nil Tolón, Miquel Herreros, Alejandro Palomo, Aniol Laguna, Àlex Sebastián, Elena de Juan

Coordinador esportiu: Eduard Villagrasa

Coordinació i logística general: Àlex López, Mari Parra, Mònica Canseco

Divendres 30 de Desembre

Ara si, ja s’ha acabat el primer torn del Tecnicampus de Nadal. 20 nens i nenes, 8 entrenadors de promoció i més de 10 col·laboradors entre jugadors del Sènior A Masculí i entrenadors de competició del Club o visitants.

Ha estat un dia molt especial que ha passat volaaaaant! Avui hem obert les grades perquè qui volgués i la feina li permetés ens passes a visitar durant el matí. Els altres dies no ho hem fet perquè ens ha semblat important que els nois estiguessin al màxim concentrats en la feina però també volíem mostrar-vos la bona feina que hem fet.

Els pares que han pogut han estat amb nosaltres durant l’esmorzar amb anglès (i hi han participat), durant part dels blocs tècnics i també durant les competicions del final (ja heu vist alguna foto d’estranquis).

Avui durant l’esmorzar hem fet una activitat extra: les valoracions dels participants. Hem donat un paper petit a tothom (mida targeta) i els hi hem demanat que escriguessin alguna cosa que els hagués agradat, sorprès, entusiasmat, etc. Un pensament ràpid, el primer que els hi vingués. Com tot el que els hem proposat s’ho han agafat amb molta il·lusió i n’hi ha que han omplert dos papers!. Mireu la imatge adjunta on hi ha un petit collage de tots els comentaris.

Durant la setmana hem fet diferents competicions: two ball, tir lliure, 1 contra 1, 2 contra 2, els reis de cada dia els “Caos”, etc…  Però avui parlem de noms propis en la competició de tir de 3. Després d’una ronda prèvia de classificació amb marcador i botzina en cada un dels 4 grups els finalistes han estat: Queralb Solé (Pre-mini fem.), Oriol Montagut (Pre-mini Groc), Victor Mena (Pre-mini Lila), Pau López (Infantil Lila). El guanyador ha estat en Victor i la Queralb i l’Oriol han empatat en 2a posició. Felicitats a tots els participants!!

En acabar la competició hem repartit les samarretes commemoratives d’aquesta primer edició del Tecnicampus de Nadal a jugadors i entrenadors i ens hem fet una foto oficial, una de voladora J i una fent el crit del Campus : Castellbisbal aú, aú, aú!!!! amb totes les mans juntes.

Volem fer especial menció als nostres entrenadors de promoció que s’han pres aquest campus com un projecte de grup. Els vam donar un marc molt concret amb el que treballar però s’havia de defensar dia a dia i ho han fet amb escreix: l’han omplert d’idees, exercicis tècnics, creatius, divertits, etc… Però sobretot han fet molta pinya tot i que alguns no treballen junts de forma habitual. Ells també han valorat molt positivament anar rotant cada dia de grup perquè alguns no havien treballat mai amb petits i d’altres mai amb mitjans. I l’idea que van proposar de treballar per parelles, particularment en aquest torn amb molts pre-minis (15 de 20 participants) els ha ajudat molt a compartir l’experiència que cada entrenador aportava a l’equip, a prendre decisions conjuntes i a tenir millor cura dels nens i nenes tan esportivament com personal.

En acabar també amb ells hem fet una valoració de continguts que ens ajudarà molt a millorar en el segon torn i també de cara a les properes edicions. Moltes gràcies a tots per la vostra excel·lent feina!!

També estem molt orgullosos de dir que dels 20 participants que originalment només s’havien apuntat al primer torn del campus 5 han demanat repetir i així serà. Per tant la setmana vinent dels 24 participants previstos hem passat als 29!.

Gràcies a tots els qui han confiat en nosaltres apuntant als seus fills!. I als que repetiu, fins dilluns!!!!!!!

Entrenadors: Meritxell Valls, Raquel Serrano, Marta Pastallé, Nil Tolón, Miquel Herreros, Alejandro Palomo, Aniol Laguna, Eduard Izaguirre i Àlex Sebastián

Coordinador esportiu: Eduard Villagrasa

Coordinació i logística general: Àlex López, Mari Parra, Mònica Canseco

Valoracions dels nostres participants.

 

Galeria de fotos

[g-collection cid=”188″ filter=”0″ random=”0″]

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies